La Buvette opent haar deuren aan de Coolsingel. Het grand café geeft de klasse van vroeger terug aan het Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door Dudok. Het grand café op de begane grond van het monumentale pand, dat in gebruik is genomen door Frame Office, is zeven dagen per week toegankelijk voor iedereen. Het stijlvolle interieur is ‘oud en nieuw chique’ en knipoogt naar de vervlogen tijden en stijlen van W.M Dudok. Op de kaart staan ontbijt-, lunch- en borrelgerechten geïnspireerd op de Franse en Belgische keuken, op vrijdagavond kan er ook gedineerd worden.

UITDAGING

Twee jonge en bevlogen ondernemers konden met La Buvette hun droom waarmaken: Op een historische plek in Rotterdam een druk en gezellig grand café openen. Omdat dit hun eerste horecazaak in Rotterdam werd, konden zij niet terugvallen op een bestaand netwerk en vaste klanten, maar begonnen zij met een volledig ‘schone lei’. Hippr werkte in nauwe samenwerking met het team om La Buvette op de kaart te zetten. Van het ontwikkelen van allerlei middelen en online vermeldingen tot het inzetten van PR rondom opening en evenementen. Alles met één doelstelling: Bouwen aan naamsbekendheid en een stevige reputatie om van La Buvette een groot succes te maken.

RESULTAAT

La Buvette is een mooie case waarmee wordt bewezen dat PR ook een perfect middel is om commerciële doelen (zoals meer gasten en omzet) te behalen. Omdat er als startende onderneming weinig budget beschikbaar was voor marketing en communicatie, werd Hippr uitgedaagd om creatief en slim te werk te gaan.

Voor La Buvette hebben we alles opgestart vanuit de basis; goede teksten en fotografie en de juiste online vertegenwoordiging. Eind 2016 zijn we naar buiten getreden met de opening van La Buvette. Dankzij slimme persbenadering schreven veel relevante media zoals ENTREE Magazine en METRO over de de nieuwe hotspot. Maar tegenwoordig kun je als nieuwe hotspot in de stad pas écht succesvol zijn als de bloggers en influencers over je schrijven. Reviews zijn van groot belang voor een grand café als La Buvette en daarom hebben we diverse influencers uitgenodigd om te komen proeven. En met succes: Vele populaire influencers, zoals Barts Boekje, HTSPT Rotterdam, Kleine Rotterdammer, Culy en Meisjes aan de Maas, zijn al fan! Ook hebben we op social media een mooie community opgebouwd op Facebook en Instagram.

What’s next? Momenteel zijn we druk bezig om de La Buvette als locatie voor (zakelijke) evenementen, bruiloften en vergaderingen op de markt te zetten en werken we aan een volle evenementenkalender.