OUR BLOG

25 jul 2018
Race media training Hippr Rotterdam

MEDIATRAINING AAN RACE TALENTEN

Onlangs benaderde Porsche Nederland ons om een aantal jonge coureurs te trainen. De training is een onderdeel van het Junior Programme dat de coureur talenten voorbereidt op een toekomst in de autosport. De mediatraining leert de jonge coureurs comfortabel voor een camera te staan en het belang van ‘persoonlijke pr’. In het verleden deed Bijl PR dit al voor topsporters, zoals shorttrackers, turners en schaatsers.

 

Fans en sponsors

Zichtbaar zijn als sport en als sporter is belangrijk bij het bouwen en binden van de fanbase. Topsporters zijn helden voor fans en jonge sporters. Die willen het gevoel hebben dichtbij hun idolen te kunnen staan. Veel sporters zijn altijd ‘in the picture’ en hebben vaak een voorbeeldfunctie. Maar net zo belangrijk is de zichtbaarheid voor de sponsor die de sport/sporter inzet om aandacht te krijgen voor zijn merk. Een goede presence in de media en de juiste vermeldingen op social media zijn daarbij belangrijk.

 

Geen trucjes, geen eenheidsworst

Tijdens deze custom made training leren we de sporters hoe belangrijk een goed mediaoptreden is. Hoe zorg je ervoor dat je comfortabel voor een camera staat en daarbij ook vertelt wat je wilt vertellen? Zowel in woorden als non-verbaal. Belangrijk daarbij is dat we deelnemers vooral leren zichzelf te zijn voor een camera zodat je authentieke antwoorden krijgt. We leren hen geen trucjes waardoor het allemaal eenheidsworst is. We kennen allemaal wel de antwoorden van de gemiddelde voetballer na een wedstrijd. Je kunt de interviews na elke wedstrijd herhalen want ze zijn namelijk inwisselbaar. “We hebben wel veel kansen gehad, we hadden meer verdiend” enzovoort.

 

porsche media training insta storyOnline zichtbaarheid

Een ander deel van deze training gaat over het vergroten van je online zichtbaarheid. Hoe zet je social media optimaal in om je online zichtbaarheid te vergroten? Hoe maak je optimaal gebruik van bepaald hashtags, wat deel je wel en niet? Voor de coureurs van groot belang. Hoe groter de fanbase, hoe interessanter zij voor sponsors worden, hoe groter de kans op een succesvolle carrière.

 

Samenwerking met Bijl PR

Deze training bieden we aan samen met Bijl PR. Bijl PR heeft jarenlange ervaring in het geven van mediatrainingen, aan sporters, maar ook aan

talithan