OUR BLOG

31 jan 2019

Oproep aan alle influencers: Inspireer Nederland om te stemmen tijdens de Waterschapsverkiezingen!

Iedereen in Nederland heeft iets met water. Maar die band is voor iedereen anders! Daarom dagen we jou uit om aan te haken bij de verkiezingscampagne, door iets te delen over je eigen band met water. Wie weet wordt je zelf nog wel verrast met wat de Waterschappen allemaal doen! Besteed jij tussen 20 februari en 20 maart aandacht aan de waterschapsverkiezingen op jouw kanalen? Dan krijg je een super unieke trui met jouw eigen gepersonaliseerde watertype. Plus één trui om onder je volgers te verloten.

Draag jij op 20 maart, de dag van de verkiezingen jouw gepersonaliseerde trui met bijvoorbeeld:

  • IJ-kruiser (je woont in Amsterdam-Noord, over het IJ)
  • Grachtsupper (je supt regelmatig door de stadsgrachten)
  • Maasplonzer (je zwemt ’s zomers regelmatig in de Maas)
  • Oeveryogi (je yogaat regelmatig aan de oever van een rivier in de buurt)
  • Kadepicknicker (je eet je lunch graag aan de kade)
  • Stadshengelaar (je vist vaak in de stad)
  • etc..

 

Over de campagne

Wij Nederlanders hebben allemaal iets met water. Omdat we erbij wonen, ervan genieten of ermee leven. Water is overal om ons heen: in sloten, kanalen en rivieren. We hebben water nodig om te douchen, af te wassen, door te spoelen. Maar ook om bomen te laten groeien en oogsten te laten slagen. Stiekem zijn we allemaal best trots op hoe wij tegen en vooral ook mét water leven.

Maar wist je dat de waterschappen al dat water in ons land beheren? En hoe ze dat doen, daar heb jij invloed op. Want elke vier jaar zijn er waterschapsverkiezingen, en op 20 maart 2019 is het weer zover. Daarom voeren de waterschappen vanaf 18 februari een gezamenlijke campagne, waarin ze alle watertypes in Nederland oproepen om naar de stembus te gaan.

Dus hallo waterwoners, slootjespiekers, doorspoelers, plezierdobberaars, visfanaten, oeververtoevers, miezerfietsers en stormtrotseerders: we mogen weer stemmen! Laat je horen over het waterwerk in jouw buurt en geef je stem op 20 maart.

 

Hoe meedoen?

Wat wij van je vragen is minimaal 1 post/story waarin je de trui draagt en je volgers oproept om te gaan stemmen, dit mag ergens tussen 20 februari en 20 maart. Daarbij licht je jouw persoonlijke band met water toe (en je trui). En minimaal één post/story op de dag voor (19 maart) of de ochtend van de verkiezingen (20 maart). Hierin tag je #waterschapsverkiezingen en #wemogenweer. Het kanaal van de Waterschapsverkiezingen zal jouw story dan ook reposten, waardoor ook jij meer exposure krijgt. Als je blog schrijft, vergeet dan niet te linken naar www.waterschapsverkiezingen.nl.

Interesse? Laat hieronder je gegevens achter voor dinsdag 5 februari, uiterlijk woensdag 6 februari hoor je of mee kunt doen met de campagne!

talithan